top of page

Erwetegem 30 augustus

Bijgewerkt op: 2 sep. 2021

Derde wedstrijd voor Dames Elite op drie dagen, de organistoren hebben deze categorie duidelijk ontdekt, hoewel Erwetegem reeds jaar en dag op de kalender prijkt bij de dames. Er wordt hen traditiegetrouw een selectief parcours voorgeschoteld van 8 km dat de rensters in totaal 11x moeten afleggen.

De organisatoren worden naar aantallen wel maar matig beloond met slechts 61 deelneemsters aan de start, dikwijls zijn het er 100 en meer deze zomer. Maar kwantiteit en kwaliteit, je weet wat er wordt over gezegd. Er is inderdaad voldoende kwaliteit aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken met o.a. ook de weder optredende Jolien D'hoore. Voor onze ploeg zien wij Esmée, Famke en Yenthe verschijnen.

Famke heeft een abonnement voor pech en nu begint het reeds voor de start wanneer ze met een lekke band krijgt af te rekenen, gelukkig krijgt ze net op tijd een ander wiel.

De eerste ronde is zoals vaak een rustige bedoening waarbij de dames nog even kunnen bijpraten, maar deze ronde eindigt wel met een valpartij, en jawel Famke is terug bij de pechvogels van dienst. Esmée wordt ook even opgehouden, maar samen kunnen ze snel weer aansluiten bij het peloton.


In de derde ronde besluit de groep de snelheid omhoog, te hoog voor Yenthe die 's morgens nog examen aflegde en ook voor Famke die last heeft aan hand en pols door de eerdere valpartij.

In 3 trappen vormt zich daarna een kopgroep van 12 rensters met daarbij enkele "namen" en de vogels lijken gaan vliegen, maar de voorsprong op het peloton wordt nooit groter dan een goede halve minuut. De achtervolging raakt georganiseerd en Esmée doet haar duit in het zakje, zij heeft de aanval gemist en wil zeker meewerken om de scheve situatie recht te trekken. Dat lukt finaal ook maar een ronde verder snellen 2 rensters weg en wat later gaat een derde er solo achter aan. Het peloton krijgt hen niet meer te pakken en de podiumplaatsen zijn weg, het peloton sprint zo voor de vierde plaats. Esmée trekt zich goed op gang en weet zo de 19de plaats op haar naam te schrijven. Dikke proficiat, dat opent perspectieven naar komend weekeinde toe in Watersley.

Dank aan de trouwe supporters voor de steun, Norbert voor het verslag en Ilse voor de mooie foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page