top of page

Erwetegem 29 augustus

Afspraak op zondag in Erwetegem voor de dames jeugd, na een jaar onderbreking door corona staat deze mooie wedstrijd terug op het programma. Leuk ook voor ouders die de fiets mee brengen want zo kan je je dochters 3x per ronde zien voorbij flitsen. Slechts 44 rensters aan de start, daarbij maar 18 junioren. Bij deze laatste zijn onze kleuren 3x te zien, Laura, Jade en Ruth staan aan de start als laatste voorbereiding op de Watersley Ladies Challenge van volgende week.

Van bij de start hebben de junioren er zin in en wordt er stevig doorgefietst ook op de stevige klim die in het parcours schuilt. Laura voelt de inspanningen van daags voordien in Otegem nog en moet het peloton laten rijden. Nog voor de nieuwelingen worden ingehaald is er een zware valpartij. Tal van rensters gaan hard tegen de grond, zo ook Jade die met tal van schaafwonden en een diepe vleeswonde de strijd moet staken.

Ruth reed op dat moment vooraan met Fien Masure en kon zo de val ontlopen. Samen met Fien trekt Ruth stevig door en komen als enige junioren aansluiten bij de nieuwelingen. De snelheid wordt hoog gehouden en de rest van het juniorenpeloton wordt op afstand gehouden. Jammer genoeg noteren wij nog meerder valpartijen, maar onze dame houdt zich steeds goed recht.

In de eindsprint moet Ruth de duimen leggen voor aalvlugge Nederlandse nieuwelinge Nikki Souren en Fien Masure waar verovert wel mooi de derde podiumplek algemeen en wordt tevens tweede juniore.

Proficiat voor deze mooie prestatie en spoedig herstel gewenst aan Jade voor wie met de komende weken enkele mooie uitdagingen op het menu staan.

Dank aan Peter en Ruth voor het verslag en de foto's.


Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page