top of page

Enkhuizen 26 mei

In Nederland zijn er behoorlijk wat dames die competitief met de fiets rijden en daarvan willen er heel wat ook het NK tijdrijden betwisten. Om het deelnemersaantal te beperken worden selectieproeven georganiseerd en zo stond Juliet op woensdagavond 26 mei in Enkhuizen klaar om haar plaatsje af te dwingen voor 16 juni.

Juliet moet het over 22km opnemen tegen tal van dames die reeds heel wat competitie in de benen hebben terwijl zij sinds heel lang niet meer heeft gekoerst om de ons welgekend reden, nl. corona en dan bedoelen wij niet het biertje.

Het parcours is vrij simpel: 11km heen over het fietspad op de dijk en dan na een U-bocht idem dito terug. Vrij smal dus en dat op een TT-fiets, het weer speelde ook al niet mee, slechts 12°C, constant regen en veel wind.

Onze dame gaat even na 19.30 van start en in de eerste helft is er meewind (of “wind in ’t gat” zoals wij ook al eens durven te zeggen). Eenmaal gekeerd en de wind pal op de neus krijgt Juliet al snel haar voorgangster in het vizier en dat helpt om te focussen. Zij klokt af in een mooie tijd welke recht geeft op de 24ste plaats bij de dames elite en de 6de bij de dames beloften voor de proef in Enkhuizen. Op basis van de uitslagen van de verschillende selectieproeven wordt finaal een lijst opgesteld van 48 dames die op 16 juni in Emmen het eigenlijke NK zullen betwisten.

Intussen is geweten dat Juliet net naast die lijst viel met een 49ste plaats, maar zij is aldus 1ste reserve, zodra er iemand uit de eerste 48 forfait heeft mag ze starten. Die kans is dus zeer reëel en wij duimen nu reeds voor haar.

Er zijn actiefoto's van de TT van Juliet op internet, maar wij hebben geen rechten.


Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comentários


bottom of page