top of page

Emptinne 14 augustus DE

Na de dames jeugd zijn de elites aan zet in Emptinne voor hun jaarlijkse afspraak in putteke Ardennen. De dames krijgen 82,5 km onder de wielen geschoven verspreid over 15 ronden, samen goed voor 930 hoogtemeters. Dat betekent zwoegen en zweten op deze selectieve omloop. Gelukkig toch heel wat meer namen op het inschrijvingsblad dan bij de dames jeugd: 66 vertrekkers, wat nog steeds gering is want in de wedstrijden 1.15 in Vlaanderen verschijnen de laatste weken steeds ongeveer 100 dames of meer. Onder die 66 vinden wij 3 dames in de ons welgekende geel-blauwe trui nl. Esmée, Maëlle en Erin.

De eerste ronde wordt gebruikt om nog wat in te rijden, maar bij de tweede ronde ontploft de koers volledig en gaat de achterdeur wijd open.

Halfweg het peloton scheurt het, Maëlle zit er juist achter en Erin nog wat verder. Maëlle probeert na de top terug aan te sluiten maar lukt daar net niet in.

In de vierde ronde kan een ongeluk nipt vermeden worden.

Op de smalle beklimming komt een auto uit de tegenrichting aangereden. Hij kan gelukkig tegengehouden worden en de rensters kunnen er langs zonder dat er ongelukken gebeuren.


Maëlle wordt wat later bijgehaald door de groep met Erin en zo kunnen ze lang in wedstrijd blijven. Esmée heeft vooraan post gevat en rijdt knap mee.

Halfkoers komt er een aanval van Armitage en McGregor en zij nemen snel 30" voorsprong. Na 2 ronden in de aanval moet Mc Gregor vooraan de rol lossen, maar zij wordt wat later vooraan afgelost door Duyck. Dit tweetal neemt gestaag meer voorsprong en nadert stilaan het groepje met Erin en Maëlle, waarop de jury op 3 ronden van het eind beslist hen uit wedstrijd te nemen. Zij mogen nog sprinten voor hun plaats en Erin wordt als 37ste genoteerd, Maëlle als 43ste.

Het vluchtersduo bereikt in de voorlaatste ronde een bonus van liefst 2 min. Bij de laatste beklimming schiet het peloton dan toch wakker, maar het kalf is verdronken. Er komt nog een tegenreactie met enkele rensters en het duo vooraan begint te pokeren, maar finaal draaien zij met een bonus van nog 31" de laatste rechte lijn in en sprinten voor de zege. Intussen heeft het peloton de late vluchters terug bij de lurven gegrepen en met nog welgeteld 23 dames sprinten zij voor de laatste podiumplaats. Esmée schuift nog wat naar voor en wordt mooi 16de.

Proficiat met dit mooie resultaat. Finaal rijden slechts 32 rensters de volledige afstand. Op naar de volgende wedstrijd.

Dank aan Norbert voor het gedetailleerde verslag.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page