top of page

Emmen 16 juni NK TT

Vandaag stond het NK tijdrijden op het programma in Emmen in de provincie Drenthe. Dit op en rond de Muur van Emmen, een voormalige vuilnisbelt. Het rondje is 14,8 km en dat moet 2x worden afgelegd voor een totaal 29,6 km en dat bij een naar Nederlandse normen tropische warmte. Daarenboven moet je opboksen tegen een pak rensters die internationaal naam en faam hebben verworven zoals Anna Van der Breggen, Ellen Van Dijk, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten maar ook een Shirin van Anrooij, Ilse Pluimers, Femke Gerritse om het even over de beloften te hebben. De “Muur van Emmen” is dus een kubstmatige “puist” te midden van een overigens vlak landschap, die “Muur” is 400m lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% met een piek van 16% en dat is dus niet niks met een tijdritfiets.

Demi Vollering, nog een dame met al wat adelbrieven, zet in het eerste blok van starters een tijd neer van 41:18 en dat is meteen de richttijd voor velen die na haar komen.

Juliet gaat in het derde blok van start, dat is het blok met de grote kanonnen. Ze had zondag het parcours nog eens verkend en dat kwam goed uit, zo wist ze o.a. dat op die Muur het binnenblad aangewezen was.

Juliet krijgt al snel Pien Limpens van Parkhotel in het vizier die een minuut voor haar gestart was. Na de eerste ronde komt ze door bij 21:44 en dat is de derde tijd bij de rensters zonder contract, m.a.w. onze Apeldoornse is bezig aan een top-tijdrit. Ze stoomt lekker door en bij de tweede beklimming van de Muur gaat ze Pien Limpens voorbij.

Op 2 km van de streep wordt ze zelf ook nog voorbij gereden, maar ze perst er toch nog eens alles uit en komt na 43:55 binnen, dat is een gemiddelde van liefst 40,438 km/h.

In de tweede ronde heef ze wel de derde plaats nog moeten afgeven aan Manon De Boer, die twee jaar terug het kampioenschap won bij de rensters zonder contract, deze dame is wel 6 jaar ouder, ook de winnares en de zilveren medaille in de categorie “zonder contract” zijn resp. 5 en 4 jaar ouder. In de top-20 eindigen slechts 4 rensters zonder contract (rode kaders) en 6 beloften, daar is Juliet dan vijfde, de 5 anderen zijn allen rensters die met contract rijden bij een WWT- of UCI-team en hebben al wat wedstrijdkilometers op de teller.

Een flinke opsteker voor onze dame uit Nederland die blijkbaar klaar staat om de strijd aan te gaan zodra toegelaten, wij kijken er al naar uit.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page