top of page

Duisburg 19 juli

Twee dagen op rij een wedstrijd voor dames jeugd, dat lijkt een eeuwigheid geleden. Het is opnieuw een glooiende omloop, dit keer eentje van 5,3km die de 27 aanwezige junioren 14x (74,4 km) en de 15 nieuwelingen 10x (53 km) moeten rijden. De aankomststrook loopt terug licht omhoog.

Van ons team 5 rensters op post, naast Jolien, de winnares van gisteren ook nog Yenthe, Ruth, Maelle en Kato. Julie, Nora en Katrijn geven om diverse redenen verstek. Dit vijftal wordt ondersteund door onze ploegleiders Serge en Jonas.

Wanneer de junioren bijna hun vierde ronde hebben afgewerkt mogen de nieuwelingen van start. De tweedejaars weten nog hoe dat moet en brengen er de nodige snelheid in, maar een aanval van twee van hen strooit zand in het radarwerk en eens deze dames ingelopen naderen ook de junioren zienderogen om wat later voor de samensmelting van beide pelotons te zorgen.

Ons vijftal zet opnieuw een sterke prestatie neer.

Jolien probeert verscheidene malen weg te rijden uit het peloton, maar na haar sterke solo van Kerniel kent men haar en ze krijgt geen vrijheid.


Door het beukwerk van haar en o.a. ook Yenthe staat de achterdeur wel wijd open en moet bijna de helft van de deelneemsters vroegtijdig afstappen. Kato moet nipt in de voorlaatste ronde de koers verlaten.

Na iets meer dan 2u wedstrijd gaan we met een uitgedund peloton van 13 junioren en 9 nieuwelingen naar de streep. Yenthe, Ruth en Jolien sprinten mee, maar kunnen de hoofdvogel niet afschieten, Yenthe komt als vierde over de streep en wordt zo tweede juniore, jammer dat er geen volledig podium was of onze kleuren waren terug aanwezig op het ereschavot. Jolien komt als negende over de streep dadelijk gevolgd door Ruth, goed voor de vijfde en zesde stek bij de junioren. Terug 3 rensters in de top-10! Maelle sprint niet echt mee en bolt als laatste over de streep, goed voor de 22ste plaats, 13de juniore.

Dank aan Ilse voor de mooie foto's. Nu een dagje zonder wedstrijd, dinsdag de fiets op in Herzele en zondag in Landskouter. Dan zitten de "oefenkoersen" er op en mogen in principe ook buitenlandse rensters onze pelotons terug aanvullen, dit kan voor extra peper en zout zorgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page