Dudzele 3 augustus

Bijgewerkt op: aug 9

Afspraak in Dudzele in het West-Vlaamse vlakke land, m.a.w. een vlakke omloop van 7,7 km die 11x moet worden afgelegd, goed voor 85km.

Aan de start niet minder dan 114 rensters met toch wel een aantal ronkende namen.

In het peloton ook 3 dames in onze outfit: Yenthe, Kato en juniore Jade.

Het parcours telt weinig bochten de naam waardig en dat nodigt uit tot hoge snelheden.

De wedstrijd blijft dan ook gesloten, Kato moet net voor halfwedstrijd de rol lossen, Yenthe en Jade blijven vlot meerijden met het peloton.

Daar de gemiddelde snelheid met 41 km/h flirt melden de rensters na iets meer dan na 2u wedstrijd zich al in de laatste rechte lijn. Het is Kim De Baet die de sprint wint voor Julie De Wilde en Jesse Vandenbulcke.

Jade verovert de 28ste plaats en Yenthe finisht in de buik van het peloton als 64ste. Voor Yenthe een opsteker na 2x pech in het voorbije WE.

Proficiat aan de dames, dank aan Cedric en Ilse voor wedstrijdinfo en de foto’s. Op nu naar het WE. In Aarschot staat een wedstrijd op het programma over een ronde van 16km, dat brengt eens wat variatie op het menu van onze dames.

Recente blogposts

Alles weergeven

Leuven 25 september

Het WK in eigen land, een droom van elke renner en renster, voor de dames enkel weggelegd voor junioren en elite. Maar bij de 4 junioren in de Belgische selectie staat Jade aan de start als enige eers