Dikkebus 7 juli

Vandaag koers voor de Dames Jeugd in het West-Vlaamse Dikkebus. Liefst 95 rensters aan de start waarvan 50 junioren, daarbij Ruth en Laura in onze kleuren. Na hun ervaring vorige zaterdag tussen de Elite weer terug in eigen categorie. De dames krijgen een rondje van 6,4 km voorgeschoteld, de junioren moeten dit 11x rijden, goed voor 70km, de nieuwelingen rijden dit 2x minder.

De junioren halen de nieuwelingen bij en wat later rijdt een kopgroep van 3 weg. In het peloton raakt de organisatie niet op poten gezet en de vogels zijn gaan vliegen. Ons duo zit in de grote groep en mag 4 minuten na de kopgroep sprinten voor de ereplaatsen. Ruth komt als 18de over de streep, en Laura als 27ste, dat is onder de junioren respectievelijk 10deen 13de.

Op naar de volgende opdracht: zondag in Berchem voor een wedstrijd 1.13, dat is een nieuwe categorie, exclusief voor beloften en junioren.

Recente blogposts

Alles weergeven

Dudzele 3 augustus

Afspraak in Dudzele in het West-Vlaamse vlakke land, m.a.w. een vlakke omloop van 7,7 km die 11x moet worden afgelegd, goed voor 85km. Aan de start niet minder dan 114 rensters met toch wel een aanta