top of page

Deftinge 1 augustus


Wedstrijd voor Dames Jeugd in Deftinge, voor de Oost-Vlaamse meisjes staat ook de provinciale titel op het spel. Ruth kan er niet bij zijn om een gooi te doen naar eremetaal, Jade en Laura tekenen wel present. In totaal staan 44 junioren en 33 nieuwelingen op het startblad. De omloop in Deftinge staat gekend als “selectief” en doet terug zijn naam eer aan, de junioren krijgen 76 km onder de wielen, dat is een mooie uitdaging, het gebeurt niet elke wedstrijd dat het maximum van 80km zo dicht benaderd wordt. De oudste groep beent de nieuwelingen bij en dan kan men beginnen aanvallen. Daardoor valt het niet echt stil en dat wordt Laura te veel op deze omloop, zij moet de hoofdmacht laten rijden.

Jade wil de sprint niet afwachten en toont zich van haar aanvallende zijde, maar de tegenstanders laten niet begaan, finaal wordt het een pelotonsprint en daarin tonen thuisrijdsters Fien Masure en Cleo Kiekens zich de sterksten. Jade moet vrede nemen met de achtste plaats, wordt vijfde juniore en tussen de Oost-Vlamingen wordt ze derde wat recht geeft op de bronzen medaille, toch weer een extra souvenir in de reeds rijk gevulde trofeeënkast. Laura wordt afgevlagd als 34ste.

Dank aan ploegleider Serge voor de steun en aan Wendy voor de foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page