Chaam 13 september

In het Nederlandse Chaam, net over de Belgische grens in de buurt van Breda werd het Nederlands kampioenschap tijdrijden georganiseerd. Dit in een open formule waardoor ook buitenlandse deelnemers aan de start mogen verschijnen, zij kunnen uiteraard de titel niet veroveren. Dit maakt evenwel dat er een deelnemersveld van 32 rensters aan de start verschijnt voor de wedstrijd bij de dames beloften met daarbij ook tal van internationale toppers van o.a. team Sunweb en NXTG. Onder die 32 zien wij Juliet en Esmée in onze kleuren. De start is 30 minuten vertraagd omdat er op het parcours een geparkeerde wagen diende verwijderd te worden. Dat op zich gooit snel de voorbereiding overhoop.

De af te leggen afstand bedraagt 25,8 km, dit keer niet in een rondje maar in lijn tussen Chaam en Ulvenhout. Er gaan verscheidene categorieën van start voor de beloften waarbij telkens het parcours volledig wordt afgesloten. Dit alles maakt het niet zo gemakkelijk om de zaak te verkennen en te combineren met een goede opwarming. Juliet kon aldus het parcours niet verkennen voor de wedstrijd zelf wat het steeds wat blind rijden maakt. Afspraak is dan maar dat de volgwagen haar de nodige info zal doorgeven via het oortje, maar die communicatie laat haar al meteen van bij de start in de steek, als daarenboven ook haar computer uitvalt dan is het helemaal op buikgevoel rijden. Zij had het zich wel anders voorgesteld voor haar eerste wedstrijd na de corona.

Juliet trekt echter stevig door en finisht na 37'33,57" wat een gemiddelde betekent van 41,215 km/h, wat recht geeft op de 20ste plaats. Gezien de omstandigheden is onze dame er mee tevreden.

Esmée staat bovenaan de startlijst en moet dus als eerste op pad, direct achter haar staan 3 rensters van Team Sunweb, dat op zich is al niet ideaal om de zenuwen in bedwang te houden. Zoals steeds heeft Esmée wat tijd nodig om vol onder stoom te raken, maar eens dat lukt gaat het vol gas. Door het gebrek aan verkenning schat ze bovendien in de eerste kilometers enkele bochten verkeerd in waardoor ze wat te veel vertraagd en dus tijd verliest. Na 12 km wordt ze voorbijgesneld door Georgie Pfeiffer, die later 4de zal worden, die gaat zo snel dat Esmée er ook geen voordeel kan uithalen om haar even als mikpunt te houden. De begeleider raakt dan wat uit concentratie en geeft enkele bochten verkeerd door via de communicatie, wat opnieuw seconden laat verloren gaan. Naar het einde toe rijdt een tweede renster van Sunweb haar voorbij, maar nu is Esmée al beter in haar ritme en zij kan deze renster in het vizier houden en zo ook haar eigen tempo wat opdrijven. Esmée komt finaal over de streep na 39'00,12", goed voor een snelheid van 39,690 km/h en een 30ste plaats. Zij had zelf op beter gehoopt, maar de omstandigheden zaten niet mee. Het was in elk geval nog een goede repetitie naar het BK TT bij de beloften op 25 oktober in Borlo, haar eigen streek.

Proficiat aan beide dames voor hun prestatie als eerstejaars belofte tussen toch tal van toppers.

Industrieterrein Hoogveld

Vosmeer 20

9200 Dendermonde

BTW BE 0836.300.841

T: 052/ 22 44 37

F: 052/ 22 44 95

E: vanassche@vahatrans.be

Erkend Val-I-Pac operator 

Contact

Een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder met de beste oplossing voor uw afval.