Cali 12 september

In Cali stond op de laatste wedstrijddag voor Katrijn nog de Madison op het programma. Nu ja, meer dan een “acte de présence” was het niet. Om strikt te voldoen aan de UCI-reglementen moest België op een Nations’ Cup deelnemen aan de Madison vrouwen om zich van startrecht te verzekeren op dit onderdeel op het WK komende maand in Roubaix. Daar je voor een Madison met twee moet zijn en de enige andere Belgische renster sprintster Nicky Degrendele is nemen zij en Katrijn samen de start.

Nicky verlaat na enkele sprints wijselijk de baan aangezien zij wat later nog een keirin moet rijden, wat haar eigenlijke specialiteit is. Katrijn rijdt nog een tijdje verder tot zij zowat halfwedstrijd ook de baan verlaat. Van de 11 gestarte ploegen zijn er slechts 8 die de wedstrijd uitrijden waardoor de 3 anderen (waaronder dus ook België) worden geklasseerd op plaats 9.

Taak volbracht, terug naar het hotel, valies maken en terug naar huis waar komend WE de volgende opdracht wacht.

Recente blogposts

Alles weergeven

Leuven 25 september

Het WK in eigen land, een droom van elke renner en renster, voor de dames enkel weggelegd voor junioren en elite. Maar bij de 4 junioren in de Belgische selectie staat Jade aan de start als enige eers