top of page

Cali 12 september

In Cali stond op de laatste wedstrijddag voor Katrijn nog de Madison op het programma. Nu ja, meer dan een “acte de présence” was het niet. Om strikt te voldoen aan de UCI-reglementen moest België op een Nations’ Cup deelnemen aan de Madison vrouwen om zich van startrecht te verzekeren op dit onderdeel op het WK komende maand in Roubaix. Daar je voor een Madison met twee moet zijn en de enige andere Belgische renster sprintster Nicky Degrendele is nemen zij en Katrijn samen de start.

Nicky verlaat na enkele sprints wijselijk de baan aangezien zij wat later nog een keirin moet rijden, wat haar eigenlijke specialiteit is. Katrijn rijdt nog een tijdje verder tot zij zowat halfwedstrijd ook de baan verlaat. Van de 11 gestarte ploegen zijn er slechts 8 die de wedstrijd uitrijden waardoor de 3 anderen (waaronder dus ook België) worden geklasseerd op plaats 9.

Taak volbracht, terug naar het hotel, valies maken en terug naar huis waar komend WE de volgende opdracht wacht.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Коментарі


bottom of page