top of page

Cali 10 september

Bijgewerkt op: 11 sep. 2021

Om eind oktober te mogen deelnemen aan het WK Piste in Roubaix moet een land deelgenomen hebben aan een Nations' Cup meeting. Daar eerder dit jaar Hong-Kong en St Petersburg door corona onmogelijke bestemmingen waren voor de Belgische ploeg moest deze week worden deelgenomen aan de Nations' Cup in Cali, Colombia. Katrijn mag er samen met Nicky Degrendele, Kenny De Ketele en Tuur Dens de honneurs waarnemen én proberen zoveel mogelijk UCI-punten te verzamelen voor zoveel de individuele als de landenranking.

Haar eerste dag kleurt zeer gelijkaardig als deze in Apeldoorn, in de voormiddag een individuele achtervolging en in de avond een afvalling.

In de achtervolging start ze in de derde reeks tegen de Mexicaanse Romina Hinojosa Cruz, waardoor de enige twee eerstejaars in dezelfde reeks uitkomen. Net als in Apeldoorn start Katrijn behoudend, haar eerste ronde is zelfs nog wat minder snel, maar dan komt de trein op gang en vanaf de derde ronde zit ze onder haar schema van enkele weken terug. De eerste kilometer is dat zowat 0,4", maar na 2km is dat al bijna 2".

In de laatste ronde gaat Katrijn over de Mexicaanse heen om te eindigen in 3:41,812, dat is bijna 3,4" beter dan in Apeldoorn en staat voor een gemiddelde snelheid van 48,69 km/h. In de tussenstand komt ze daarmee op de tweede plaats, maar na haar rijden nog 7 dames sneller waardoor ze de negende tijd klokt. Maar de tweede Mexicaanse, die net boven haar eindigde, wordt nadien gediskwalificeerd wegens stayeren achter de Amerikaanse (die de snelste tijd reed) waardoor Katrijn finaal achtste eindigt in het klassement. Met een nieuw persoonlijk record en 440 UCI-punten is de taak volbracht.

Later volgt de afvalling met 15 rensters aan de start zonder echt ronkende namen. Katrijn ruikt haar kans en weet haar positie vooraan goed te handhaven, slechts een zeldzame keer komt ze in de problemen.

Maar met nog 7 in de baan komt er een golf over haar heen. Zij spurt nog stevig door maar komt bijna gelijktijdig met de Mexicaanse over de lijn en jammer genoeg is Katrijn een zuchtje later over de streep, zij moet tevreden zijn met de zevende plaats, jammer er zat meer in, als je dan weet dat de Mexicaanse finaal wint.

Morgen komt de volgende kans met het omnium.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page