top of page

Brasschaat 10 augustus

Midweek wedstrijd in Maria-ter-Heide Brasschaat, 80 km verdeeld over 20 rondjes van elk 4 km waarin telkens een kasseistrook van 800m zit verwerkt. Er melden zich 94 deelnemers aan de start waaronder een trio die onze kleuren zal verdedigen, nl. Maëlle, Yenthe en Kato.

Na 2 ronden luidt Marieke De Groot de aanvalstrom en het is meteen raak. Het peloton laat begaan en heeft geen lust om op dinsdag een achtervolging te organiseren.

De voorsprong loopt gestaag op tot ong. 1 min. Yenthe en Maëlle rijden aandachtig voorin en ook Kato doet haar best maar moet even voor halfkoers het peloton laten rijden.

Na iets minder dan 2u koersen bereikt De Groot solo de meet en heeft dan nog steeds 39” voorsprong op het peloton. Yenthe en Maëlle zijn nog steeds vlot mee maar mengen zich niet in de sprint om de tweede plaats, Yenthe wordt op plaats 44 genoteerd en Maëlle op plaats 50. Sprinten kon nochtans lonen want voor wie bij de eerste twintig eindigde was er nog een mooi verlengstuk: zij reden nog een afvalling waarvan de winnares beloond werd met een cheque van niet minder dan 1.000 EUR.

Dank aan Cedric voor de info en Ilse voor de mooie foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page