top of page

Brabantse Pijl 14 april

De Brabantse Pijl voor dames elite, UCI 1.1, een klassieker over 127 km in de Brabantse heuvels tussen Lennik en Overijse. Aan de start onder de 131 deelneemsters heel wat gerodeerde kleppers van internationaal niveau. In dat peloton ook Katrijn die via de nationale ploeg de kans krijgt om nog koersritme mee te pikken. Door corona zijn er momenteel enkel wedstrijden voor profs toegelaten en daarenboven zijn er veel wedstrijden geannuleerd, het gevolg is dat onze ploeg nog geen wildcard heeft kunnen bemachtigen, de enige die reeds heeft kunnen koersen is Katrijn, maar het ontbreken van koersritme laat zich voelen, zij reeds dit jaar nog maar 1 wedstrijd, intussen 3 ½ week geleden. Het peloton houdt er dadelijk een goed tempo op na en dat maakt het niet gemakkelijker. Kort na de start komt ze ten val, gelukkig zonder erg, maar het kost allemaal extra krachten.

Na 10 km staat de Sollenberg als eerste klim op het menu, Katrijn kan zich nog goed stand houden halfweg het peloton terwijl er achteraan reeds rensters worden losgereden. Daarna volgen Bruine Put en Alsemberg waarna het peloton in gestrekte draf op een lint terug naar de Sollenberg trekt.

Bij deze klim moet Katrijn een klein gaatje laten dat ze in de afdaling snel weer dicht, de tweede keer Bruine Put volgt onmiddellijk erna en opnieuw moet Katrijn een gaatje laten, zij probeert terug aan te pikken in de afdaling, maar dat lukt net niet en nu volgt dadelijk de Krabosstraat en die is er net te veel aan, daarna volgen tientallen kilometer brede steenweg tot Overijse, waar enkele plaatselijke rondjes wachten, maar onze renster slaagt er niet meer in om aansluiting te maken met het peloton en de jury zet haar met enkele kompanen uit koers. Door corona is er geen bezemwagen en het groepje lotgenoten moet dan nog 35km op eigen kracht verder tot Overijse tussen het “dagelijks verkeer”. Ontgoocheld maar een ervaring rijker bereikt ze de druivengemeente.

Op nu naar vrijdag wanneer ze in Gent de strijd mag aangaan op de piste in de internationale meeting met ook hier tal van toppers, onder hen verscheidene Olympische en wereldkampioenen. Het wordt in de kwalificaties vechten om een plaatsje te bemachtigen in de finales, maar opnieuw een kans om ervaring op te doen als eerstejaars.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page