top of page

BK Tijdrijden Elite Koksijde 20 augustus

Uiteindelijk dan toch een Belgisch kampioenschap op het menu, in Koksijde staat het BK tijdrijden voor elite op het programma, bij de dames rijden alle dames ouder dan junioren samen, de beloften krijgen later nog “herkansing” op het BK TT jeugd. Er zijn 32 rensters die het er op wagen waaronder Esmée voor ons team, vorig jaar nog brons op het BK TT bij de junioren en toen eerste van haar geboortejaar. Nu start ze als 1 van de 12 beloften, waarvan er 3 eerstejaars zijn, waaronder dus onze dame. Bedoeling is niet alleen zo hoog mogelijk te eindigen, maar zeker de andere eerstejaars terug voor te blijven.

Er moeten op en rond de luchtmachtbasis van Koksijde-Lombardsijde 2 ronden worden afgelegd goed voor een totale afstand van 27,7 km. De 3 eerstejaars worden na elkaar ingedeeld in de startorde, Esmée als laatste van deze 3 waardoor ze dadelijk de jacht mag openen op deze beide dames. Zij moet wat zoeken naar de juiste cadans en het duurt ongeveer 5 km vooraleer ze in haar ritme komt. Maar eens zover begint ze vlot tijd goed te maken op de dames die voor haar gestart zijn.

De 2de ronde drijft ze haar snelheid nog op. Na 20 km komt ze op 20 sec van de renster die voor haar is gestart en wanneer ze terug de landingsbaan oprijdt haalt ze de renster in die 2 min voor haar gestart is. De andere eerstejaars heeft ze dan ook in het vizier, maar die ziet haar komen en versnelt nog eens extra in de laatste 5 km waardoor Esmée haar net niet meer kan inhalen, op de streep komt ze tot op 8 sec, maar dat betekent wel dat ze 52 sec sneller heeft gereden en dus zonder discussie de beste eerstejaars belofte van het pak is.

In de einduitslag is Esmée 25ste van alle elites, op 5min 43sec van kampioene Lotte Kopecky, ze is 12de bij de zgn. clubrensters (=niet UCI-rensters), en 8ste belofte.

Na de wedstrijd geeft ze aan dat haar gevoel zeker niet top was maar ze wel tevreden is dat ze ze eens in het ritme, dit kon aanhouden tot op de streep.

Hopelijk gaat het BK voor de jeugd in Borlo, voorlopig voorzien op 25 oktober, door en heeft ze dan terug haar conditie van Iddergem en Herzele te pakken zodat ze nog hoger kan mikken tussen de dames beloften.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page