top of page

Berchem 4 oktober

Hoewel velen nog hunkeren naar extra wedstrijden sluit Berchem toch reeds het rijtje van “gewone” wedstrijden dit seizoen. De plaatselijke organisatoren stippelden een rondje van 4,1 km uit, voornaamste hindernissen zijn de 10 bochten en een strook van 550m kassei. Dit alles moet 20 x verorberd worden door de 74 rensters aan de start. Onder hen Esmée en Maëlle, Juliet had ook zin maar mocht niet overkomen vanuit Gelderland omdat dit te zwaar is getroffen door corona.

Van bij de start wordt de gashendel opengedraaid en na 3 ronden telt het peloton reeds meer dan 20 fietsen minder, onze beide dames weten echter goed stand te houden in de groep. Voor de Nederlandse eerstejaarsbelofte Silke Smulders en de Finse Laura Vainonpää gaat het nog niet snel genoeg en reeds in de derde ronde gaan ze er van door.

De jury is op zo’n kleine omloop streng en al wie een gaatje moet laten wordt snel uit koers gezet, zo moet Maëlle in de 8ste ronde het peloton even laten schieten en bij de passage over de streep is het meteen einde verhaal.

Halfkoers trekt Ann-Sophie Duyck in de tegenaanval en na een tijdrit van 3 ronden sluit ze aan bij de leidsters. Intussen is het deelnemersveld uitgedund tot zo’n 40-tal rensters, maar die zijn taai en houden vol, zo ook Esmée die duidelijk in betere doen is.

Het nummertje van Duyck inspireert ook Nathalie Verschelden, zij laat op 3 ronden van het einde het peloton achter zich, maar aansluiting vooraan zit er niet meer in.

Smulders, vorig jaar heel sterk als juniore, wint de sprint en het peloton mag 30” later aan de bak voor de 5de plaats. Esmée krijgt echter op de laatste keer de kasseien te maken met een nukkige ketting en kan niet meesprinten, zij moet vrede nemen met de 32ste plaats op 37, maar eindigt wel met een goed gevoel.

Daarmee zit het wegseizoen er op voor onze rensters. Nu maar hopen dat op 25 oktober in Borlo het BK tijdrijden voor de jeugd nog kan doorgaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page