top of page

Berchem 11 juli

Wedstrijd van categorie 1.13 in Berchem, dat is en nieuwe categorie voor beloften en junioren gemengd. Daar de afstand 80 km bedraagt kan men stellen dat het een juniorenwedstrijd is waarin ook beloften starten, wat ook zijn charmes heeft.

In Berchem heeft men een rondje van 4km uitgestippeld dat de 64 dames aldus 20x moeten afleggen. De organisatie heeft bovendien gezorgd voor 5 premies van 50 EUR, wat mooi is en zeker de moeite om eens een "efforke te placeren".

Ons team tekent bijna compleet present met Juliet, Yenthe, Kato, Famke, Maëlle, Jade, Laura en Esmée die van haar knieperikelen verlost is.

De dames vertrekken op "verkenninsgtempo", er wordt in groep rond gereden. Op het einde van de vierde ronde is er de eerste premie te verdienen en dat stuwt de snelheid de hoogte in.

Laura en wat later ook Famke kennen materiaalpech en moeten vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Voor Famke is dat 3 op een rij, hopelijk houdt de tegenslag voor haar nu snel op. In de volgende ronden noteren wij verscheidene aanvalspogingen, waaronder eentje van Jade, maar het peloton laat niet begaan.


Wat later volgen de premies elkaar snel op en het tempo zakt niet meer, gevolg is dat de achterdeur open gaat en het peloton slinkt.

In de 15de ronde waagt Jade opnieuw haar kans, er komt niet dadelijk reactie en ze bouwt haar voorsprong snel uit tot bijna een halve minuut. Ze rijft zo de laatste premie van de dag binnen, maar daarna start het peloton de jacht en alleen is het niet haalbaar, zeker niet met tegenwind op de lange rechte lijn.

Na 2 ronden wordt onze dame ingerekend en dan gaat het in gestrekte draf naar de massasprint, deze wordt traditioneel gewonnen door Marith Vanhove. Achter haar strijden 4 dames voor de resterende podiumplaatsen, daarbij onze Juliet, het is "close" maar zij valt net naast het podium door als vierde afgevlagd te worden.

De fotofinish blijkt niet te functioneren en de jury moet dan afgaan op haar nota's en geheugen. Daar er 20 geldprijzen zijn wordt er tot plaats 20 een uitslag in elkaar geknutseld waarbij Jade als 12de wordt genoteerd en Yenthe als 19de. De rest van de deelnemers wordt daarna blijkbaar volgens rugnummer geklasseerd, ook wie niet heeft uitgereden. Wij kunnen dan ook niet meegeven waar onze dames in werkelijkheid zijn geëindigd.

In elk geval blijft de conditie verder stijgen, laat ons hopen dat corona geen nieuw roet in eten strooit en onze dames deze lijn verder kunnen doortrekken in de komende wedstrijden.

Dank aan fotografe Wendy en reporters ter plaatse Norbert en Wendy.


Recente blogposts

Alles weergeven

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

bottom of page