top of page

Balegem 23 augustus

Kermismaandag in Balegem en daar hoort koers bij. Met enkele vrouwelijke rensters in eigen regio hebben de organisatoren gekozen voor een wedstrijd voor dames elite en daar komen 77 dames op af met daarbij toch wel enkele “gevestigde namen”. Voor ons team zien wij het trio Esmée, Famke en Katrijn, die één van de lokale rensters is.

De wedstrijd bestaat uit 11 ronden van iets meer dan 8 km, samen goed voor 90km door een glooiend landschap, veel bochtenwerk en veel smalle landbouwwegen, dat staat borg voor een niet te gemakkelijke wedstrijd.

De eerste ronden verlopen vrij rustig. Esmée heeft in de derde ronde een probleempje en moet het peloton even laten gaan maar komt vlot terug aansluiten.

In de vierde ronde opent de Ierse Armitage de debatten, wat later sluiten 4 anderen aan, onze dames zijn niet bij de pinken en reageren te laat. Katrijn probeert nog de oversteek te maken, maar voelt dan de inspanningen van daags voordien en moet zich terug laten afzakken naar het peloton. Famke heeft de versnelling niet verteerd, moet de hoofdmacht laten rijden en zal wat later de strijd staken.

De vijf vluchters peddelen stevig door en in het peloton komt er geen organisatie op gang. Het tijdsverschil loopt gestaag op, het wordt snel een minuut en de laatste ronden wordt het liefst 4 minuten, maar daar blijft het bij. Het peloton is intussen wel uitgedund tot 34 helmen.

Katrijn en Esmée hebben geen moeite om zich hierin te handhaven. Op het einde probeert Katrijn zich te positioneren voor de pelotonsprint, dat lukt, maar aan de streep moet ze toch 2 Nederlandse dames laten voorgaan.

Zij wordt zo wel nog achtste in de uitslag en mag daarmee best tevreden zijn, Esmée wordt als 23ste afgevlagd en onderstreept daarmee eens te meer haar conditie.

Dank aan Jonas en de trouwe supporters en aan Marc voor de prachtige foto’s waarvan er enkele op deze bladzijde te bewonderen zijn.

Op naar volgend WE waarin op zondag het PK Oost-Vlaanderen op de agenda staat!

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page