top of page

Apeldoorn 18 augustus

Bijgewerkt op: 26 aug. 2021

Tweede dag van het EK en Katrijn start in de scratch over 40 ronden, met de bondscoach spreekt ze af dat de aanval beter zal zijn dan de sprint, zeker met een aantal gepatenteerde topsprinters aan de start. De mechaniciens van dienst monteren een gepast verzet dat niet te groot is om een flitsende aanval te plaatsen.

Daar de Spaanse forfait geeft vertrekken ze met 16, ook nu weer met naast Katrijn haar ex-teamgenoot Nora Tveit.

Het peloton start kalm, maar zeker niet traag, de ganse groep zit bijna voortdurend op een lint en er is niet echt een mogelijkheid voor een vroege aanval. De eerste poging de naam waardig komt er pas op 24 ronden van het einde. De Portugese Martins, recent actief in Tokyo, zet een eerste keer aan, Katrijn blijft kalm mee volgen, ook wanneer wat later de Ierse Homer haar kans waagt. Wanneer alles weer samen loopt zakt de snelheid even en wordt een "bolletje" gevormd, ideaal voor een aanval, maar de Italiaanse Fidanza voelt het gevaar en trekt de snelheid weer op. Toch waagt Martins een nieuwe uitval, nu met Nora in het wiel. Katrijn gaat er achter aan met 3 andere rensters, maar het ganse peloton keert snel terug.

Katrijn houdt zich nu achteraan schuil, zo kan ze op elke mogelijke aanval dadelijk reageren, zeker nu Martins ook achteraan rijdt en zij blijkbaar ook de aanval verkiest op de sprint. De Duitse Dopjans gevolgd door de Zwitserse Buri plaatsen wat later een aanval en nemen wat afstand. Het peloton lijkt af te wachten, niemand wil nog zijn kruit verschieten en dat is het sein voor Katrijn om haar aanval te lanceren. Op 5 ronden van het einde knalt ze weg en niemand kan/wil volgen, ze komt al snel bij de Zwitserse en hoopt met haar de voorsprong snel groot genoeg te maken, maar de dame uit het land van Willem Tell zit "choco" en dat valt tegen, Katrijn heeft haar cartouche verschoten en er zit nu niks anders op dan solo door te gaan voor het peloton op snelheid komt. Ze zet de turbo nog eens aan en verwerft snel een mooie voorsprong die de burger moed geeft. Het peloton blijft twijfelen, maar op 3 ronden van het einde schiet de Italiaanse wakker en met haar de ganse meute, zij naderen maar Katrijn kan er de suspens inhouden, de ganse laatste ronde houdt de tribune of de adem in of roept de stem schor, jammer voor onze dame ligt de meet 10m te ver en krijgt ze letterlijk in de laatste meters nog 4 rensters over zich heen en moet tevreden zijn met de vijfde stek. Diepe ontgoocheling bij het Belgisch legioen, maar ook trots dat ze dit als eerstejaars voor elkaar kreeg.

Nu volgen enkele dagen rust en op zondag komt ze een laatste keer in actie met Shari Bossuyt in de Madison.

(foto van UEC)

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page