top of page

Apeldoorn 17 augustus

De eerste dag van het EK piste voor U23 in Apeldoorn staat voor Katrijn in hoofdzaak de afvalling op het programma, maar in de ochtendsessie gaat ze ook van start in de kwalificatie van de individuele achtervolging (IAV), dit met de bedoeling de benen al eens onder spanning te brengen. Voor deze IAV heeft ze niet specifiek getraind, ze reed voorheen enkel de 2km (als nieuwelinge en juniore) nog nooit de 3km die bij de Elite op het programma staat en er zijn dan ook geen specifieke verwachtingen. Een persoonlijk record is sowieso de uitkomst als je de afstand voor het eerst rijdt. Het is als eerstejaars ook optornen tegen in hoofdzaak dames met al wat meer op de teller, verscheidene zijn 3 jaar ouder en op de 17 dames zijn ze slechts met 3 eerstejaars.

Zij laat een voldoend groot verzet monteren en opent in 14" na 125m en 23" na de eerste ronde, maar het is technisch wat zoeken en ze start eerder voorzichtig bij het indelen. Na de eerste km komt ze door in 1'17" wat slechts de 15de tijd is van het hele lot.

De tweede km haspelt ze af in 1'14", dat is al de 11de splittijd, maar ze komt daarmee in het tussenklassement na 2km uit op de voorlaatste plaats met 2'31", het ziet er zelfs even naar uit dat de Duitse Reissner die aan de overkant van de baan met haar is gestart haar kan inhalen, maar dan komt de diesel op gang en waar de rest stilvalt in de laatste km geeft Katrijn extra gas, de Duitse ziet haar steeds verder weg rijden en moet zich reppen om aan de meet nog exact 0,118" over te houden op onze dame, zij legt de derde km af in 1'13,776", de 8ste split tijd en eindigt zo in 3'45,199", wat een gemiddelde is van 47,957 km/h. Daarmee komt ze finaal uit op een elfde plaats, rijdt ze 0,12" sneller dan was ze zelfs negende geweest, mooi als je dit rijdt als "opwarming".

In de avondsessie gaat ze van start in de afvalling. Terug 17 dames aan de start, waaronder ook haar ex-teamgenoot Nora Tveit die voor Noorwegen aan de start staat. Hier starten ze met 4 eerstejaars en niet minder dan 7 laatstejaars, die zijn dus 3 jaar ouder, daarbij ook de Italiaanse Consonni en de Portugese Martins die recent nog op de OS in Tokyo actief waren.

Katrijn rijdt goed mee en weet zich aanvankelijk goed te positioneren. Later komt ze enkele keren in de gevarenzone maar laat zich tijdig uitzakken om dan in de laatste 100m vlot over de ganse groep naar de kop te rijden. Maar eens het peloton uitgedund tot 8 raakt ze onderaan ingesloten en maakt ze zich niet tijdig los. Het ziet er naar uit dat de Française zal afvallen, maar deze weet zich met een ultieme jump te redden en Katrijn is het kind van de rekening. Het is voor iedereen in de velodroom duidelijk dat ze kwaad is op zichzelf, maar al bij al toch een goed resultaat. Zonder dit kleine foutje had ze enkele plaatsjes hoger kunnen eindigen, maar de dames op het podium waren sterker en een medaille had dus enkel gekund met heel veel geluk.

De tweede dag is het voor haar uitkijken naar de scratch. Daarna is het wachten tot zondag voor de Madison met Shari.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page