top of page

Anzegem 22 september BK Elite

Twee dagen na het BK voor dames jeugd is het de beurt aan de elites. Voor Esmée op gekend terrein want vorig jaar werd het BK junioren ook in Anzegem georganiseerd, alleen is het nu grosso-modo in omgekeerde richting, net zoals drie jaar terug het BK tijdrijden voor de jeugd.

Voor het eerst kunnen wij van een volwaardig kampioenschap spreken bij de dames elite, niet alleen staan er 130km op het menu, de omloop is alles behalve een biljart te noemen.

Aan de start 97 rensters met daarbij in onze kleuren Esmée en Erin. De dames van Lotto-Soudal geven er in de eerste ronde bij de beklimming van de smalle Schernaai al dadelijk een lap op om het kaf van het koren te scheiden. Esmée had dit niet zo snel verwacht en zit opgesloten in de achterste gelederen. Wanneer ze eindelijk kan opschuiven is het helaas reeds te laat. Het peloton is in 3 stukken gebroken en Esmée zit vast in de derde groep die dan al een minuut achterstand telt. In die groep zijn er weinig tot geen rensters die onze dame nog kunnen steunen om toch nog het gat te dichten. Reeds na 2 ronden wordt deze groep uit wedstrijd genomen wat voor Esmée een zware ontgoocheling betekent. Erin zit meer naar voor en komt zo in een tweede groep terecht, deze kan opnieuw vooraan aansluiten in de vierde ronde, een ronde later breekt het peloton evenwel opnieuw in stukken, onze kiné-in-spe kan het nog wat uitzingen, maar wordt helaas ook vroegtijdig uit de wedstrijd gehaald en wordt als 59ste in de uitslag geplaatst bij de 61 die er worden in opgenomen.

Doorspoelen en uitkijken naar de volgende uitdaging.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page