top of page

Aarschot 8 augustus

In Aarschot afspraak voor de GP Stad Aarschot. Met een vrouw als burgemeester moet dat uiteraard een wedstrijd zijn voor Dames Elite. Voor de verandering is er een rondje van 16 km uitgestippeld langs glooiende brede wegen, daarenboven goed beveiligd door Boplan. Dat rondje moet 6x worden afgelegd. Aan de start niet minder dan 129 dames met daartussen heel wat rensters van hoog niveau, zelfs uit WWT-ploegen. Daartussen ook liefst 7 dames uit onze “renstal”, met name Esmée, Erin, Katrijn, Yenthe, Kato, Maëlle en juniore Jade.

De rensters hebben er zin in want na een eerste verkenningsronde wordt al snel de knuppel in het hoenderhok gegooid.

Verscheidene aanvalspogingen worden opgezet en daarin schitteren meermaals onze kleuren, maar niemand raakt weg. Het gevolg is wel dat het peloton snel scheurt en er dames verdwijnen langs de achterdeur.

De jury is heel streng en neemt achtergebleven rensters dadelijk uit wedstrijd. Zo raken Yenthe en Kato in de tweede ronde achter een kleine scheur en moeten met hun voltallige groep dadelijk afstappen.

Een ronde verder zelfde verdict voor Maëlle. De anderen van onze blauw-gele garde hebben het begrepen en pendelen steevast naar voor als ze wat achteraan in het peloton terecht komen.

Halfwedstrijd wagen Kim De Baet en Sanne Cant nogmaals hun kans en dit keer rijden zij al snel een twintigtal seconden voor het peloton uit.

De dames haasten zich om voor de regen binnen te zijn, maar de start was daarvoor een half uur te laat, zij worden vergast op een korte douche van bovenaf. In de voorlaatste ronde maken de Nederlandse dames Nathalie Van Gogh en Ilse Grit de oversteek en dit kwartet diept de voorsprong uit tot 30”. Het peloton blijft bengelen op die achterstand en kan de kloof niet meer dichten. Kim De Baet wint de sprint van het viertal terwijl onze dames wat ingesloten raken in het peloton en zich niet optimaal kunnen mengen in de pelotonsprint.

Jade wordt afgevlagd als 26ste, Katrijn als 29ste, Erin als 32ste en Esmée wordt genoteerd als 58ste.

Dank aan Jonas en de trouwe supporters voor de steun langs de weg, aan Vera en Lut voor de actiefoto’s.

Volgende afspraak op de weg dinsdag in Brasschaat en zaterdag in Oevel.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page