top of page

Tour de Gévaudan 8 en 9 mei 2021

In Frankrijk mag de jeugd wel reeds sporten en zo kon in Zuid-Frankrijk de Tour de Gévaudan gereden worden, een internationale tweedaagse voor dames junioren in het kader van de Nations’ Cup, dat is zowat het hoogste niveau voor de dames junioren samen met het EK en WK. Jade was door bondscoach Ludwig Willems geselecteerd om deel uit te maken van de Belgische ploeg. Nadat eerder dit jaar de Healthy Ageing Tour, Gent Wevelgem en de Omloop van Borsele door corona niet konden doorgaan en het Belgisch team niet naar Noord-Italië trok voor de Trofeo Binda was dit voor de Belgische dames de eerste wegwedstrijd van het seizoen en dat dus meteen op internationaal niveau.

De Tour de Gevaudan wordt gereden in Zuid-West Frankrijk en wie een beetje aardrijkskunde kent weet meteen dat het daar “bergachtig” is en het parcours is dus niet van de poes.

Op zaterdag stond een rit van 70 km op het programma rond Saint-Étienne-du-Valdonnez, met daarin 2 keer de Côte d’Aguenous. Jade wist wat van de warmte en zat net te ver toen de koers openbrak, maar met een mooie 27ste plaats op 128 rensters zet ze als eerstejaars een zeer mooie prestatie neer. Zij is daarmee ook de beste Belgische.

Op zondag trok de groep naar de streek rond Mende waar start en aankomststreep lagen. In een rit over 65 km moesten de dames over de Col de Montmirat en de zware Montée Jalabert. De eerste klim verliep vrij rustig, maar in de tweede, zeer steile klim met stukken boven de 10%, werden de registers open getrokken. Jade wist door in te delen de man met de hamer te vermijden om dan in de resterende 20km nog sterk terug te komen en zo kon ze in een groepje achtervolgers nog sprinten voor de derde plaats, ze moest nog enkele dames laten voorgaan, maar komt toch op een heel sterke zesde plaats uit. In het algemeen klassement eindigde ze op de 22ste plaats en dit als 11de eerstejaars.

Heel knappe prestatie van onze dame, dit opent zeker perspectieven verderop in het seizoen, laat ons hopen dat dit nu snel echt van start kan gaan zodat al onze dames effectief aan koersen toe komen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page